DrugRebels' vision er at klæde de unge på til at vælge stofferne fra. Vi giver dem information i øjenhøjde og indblik i de veje og konsekvenser alkohol og stoffer kan føre med sig. Indtil nu har vi været ude hos mere end 100.000 elever

BOOK ROADSHOW

Hvad er et Roadshow?

Et DrugRebels Roadshow er et præventivt og interaktivt foredrag. Roadshowet giver eleverne relevant information om alkohol, hash og andre stoffer via fakta og personlige historier.

Eleverne møder et engageret og ungt team, som har forskellige erfaringer og roller:

Vores konferencier motiverer og inspirerer alle til at træffe et bevidst valg, og vi taler om hvad det vil sige at være en god ven/veninde, og hvad man kan gøre for sine venner. Lægen underviser og giver relevant information om rusmidler og deres virkning, og en ex-misbruger fortæller sin historie om et liv på kanten, og om de konsekvenser det har haft og stadig har.

De unge kan stille spørgsmål under hele showet og efterfølgende. Vi sørger også for, at de ved, hvor de kan henvende sig for at få hjælp, hvis de får behov for det.

Hvem henvender vi os til?

DrugRebels besøger folkeskoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser i hele landet. Foredraget afholdes i skoletiden og tilpasses målgruppen.

Folkeskoler

1,5 timer

Ungdomsuddannelser

1,5 timer

Forældreshow

2 timer

DrugRebels Roadshow

Book Roadshow

Ønsker du at booke et Roadshow eller har du spørgsmål, skal du kontakte vores bookingansvarlig Helle.

Book roadshow

”Vi ved, at unge mennesker støder på mange fristelser i nattelivet, og som uddannelsesinstitution ser vi det som vores pligt at være med til at oplyse om konsekvenserne stoffer. DrugRebels gav vores elever relevant viden om de forskellige stoffers fysiske og psykiske virkninger, og de forskellige oplægsholdere – konferencieren, lægen, vennen og eks-misbrugeren – satte et meget personligt, vedkommende og bevægende præg på oplægget, som efterfølgende har bidraget til gode samtaler om et svært men vigtigt emne”

Direktør Anya Eskildsen, Niels Brock

”Vi oplevede, at den ligefremme tilgang – uden moraliseren – var givende: Lægens nøgterne forklaringer på stoffers og rusmidlers (skadelige) virkninger og de konkrete beretninger fra tidligere stofmisbrugere. Det hele blev formidlet i øjenhøjde til vores elever på en interessant og levende måde af et entusiastisk og ungt team med en høj identifikationsfaktor.

Eleverne var fokuserede under hele showet, og det var ret tydeligt, at DrugRebels nåede ind til dem. Jeg tror, at det er sådan noget, der skal til for at give de unge et mere bevidst og kritisk forhold til rusmidler.”

Jan Hasselbalch, uddannelsesleder på Handelsgymnasiet Knord, Lyngby (2016)

“Vi havde i december 2016 besøg af DrugRebels til en fællestime for vores 1.g- og 2.g elever. DrugRebels var både i planlægningen op til og i selve afviklingen professionelle og opmærksomme på, hvordan vores elever kunne få mest muligt ud af deres foredrag. Selve foredraget var godt og præcist struktureret og præsenterede de komplekse problemstillinger i forholdet mellem unge og misbrug på en vedkommende, nuanceret og professionel måde. Det var tydeligt, at vores elever tog godt imod foredraget og fik noget med hjem at tænke over og snakke med andre om”

Lars Nordam, vicerektor på Århus Statsgymnasium (2016)

”Om dette års besøg af DrugRebels hos os kan jeg sige, at der var fuld tilfredshed med arrangementet både fra eleverne og lærer/ledelsens side. De deltagende personer gjorde det super godt og havde en god kontakt med tilhørerne. Det gjorde et stort indtryk på de elever, jeg har talt med. Det er mit håb og forventning at arrangementet skal fortsætte til næste år. Budskabet er jo desværre ikke blevet mindre aktuelt – og især ikke i vores del af Nordsjælland”

Ingelise Kahl, sundhedskoordinator – Frederiksværk Gymnasium (2017)

”Vi var meget glade for at have Drug Rebels på besøg. Formen med de personlige fortællinger krydret med viden om kroppens reaktioner på stoffer var rigtig god. Fordi der var var mange forskellige historier og personer, virkede oplægget på ingen måde langt, tværtimod så var eleverne suget ind i fortællingerne fra start til slut. Både elever og lærere var også efterfølgende optagede af de tanker, som fortællingerne satte i gang.
Det var personer med meget store kommunikative evner og et stort nærvær, som I havde sendt ud – og den slags fanger altid publikum. Det var alt i alt både et meget informativt, tankevækkende og underholdende oplæg. Eleverne var meget begejstrede for det, og indholdet var fint tilpasset deres alder og målgruppe. Vi kan stærkt anbefale det til andre”.

Tine Pinholt, lærer i udskolingen – Ålholm Skole (2017)

Hvad siger de unge om Roadshowet?

Ønsker du mere information?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores Roadshow. Vi hjælper dig også gerne videre, hvis du ønsker anbefalinger i forbindelse med tilbud og behandling.

Kontakt os