Chat mandag kl 16-18 onsdag kl 16-18 & kl 20-22
Minimer
DrugRebels

Har du brug for hjælp?

 

Har du spørgsmål, så skriv til:

brevkasse@drugrebels.dk
Vores rådgiver er misbrugskonsulent og arbejder til dagligt med unge. Det er 100% anonymt, og du får svar inden for 2 hverdage.

 

Skriv til os
Hejsa ☺️ Hvad kan jeg hjælpe med?

Hvad er en DrugRebel egentlig?

Ja, det er godt spørgsmål. Kort sagt, en DrugRebel er én, som tager et aktivt og bevidst valg om, hvad han eller hun vil være med på i forhold til alkohol og stoffer.

DrugRebels er en organisation, som gerne vil hjælpe dig til at træffe et godt valg.
Her får du informationer, svar og input til, hvordan du kan få eller give hjælp i forhold til alkohol, hash og andre stoffer.

Er du i tvivl om du har brug for hjælp?

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for hjælp? Prøv at starte med at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Lyder tanken om et liv med vennerne uden stoffer kedeligt? Er dét du tidligere synes var fedt blevet ligegyldigt?
  Er opturene på stoffer bare helt fantastiske – og giver de dig præcis det, du har manglet?
  Har du en fornemmelse af, at dit (mis)brug fylder for meget, og at dine aftaler med dig selv om at tage en pause fra stofferne ikke holder?

Hvis du kan svare ja til et eller flere af spørgsmålene, er du måske kommet til et punkt, hvor du er ved at udvikle et misbrug. Det kan være svært at stoppe uden hjælp. Derfor er det godt, at du nu er her.

Du kan læse om de forskellige stoffer her. Måske er der noget her, som kan hjælpe dig med at blive mere afklaret.

Fakta om rusmidler

Du har brug for hjælp – hvad nu?

Vi kan hjælpe dig videre. Skriv til os på brevkasse@drugrebels.dk

 

Der findes mange gode tilbud til unge som dig, der vil træffe et nyt valg. Du er altid velkommen til at skrive til os, så hjælper vi dig med at finde ud af, hvad du kan gøre.

Vi har også samlet en liste over nogle af dem, som vi allerede ved kan hjælpe dig. Læs mere under ”Find behandlere”. Der findes forskellige muligheder i de fleste kommuner. Det kan også være en god idé at tale med en privat misbrugskonsulent, en psykolog eller lignende.

Vil du hjælpe en ven?

Det er ofte svært at vide præcis, hvornår man har grund til at være bekymret for sine venner. Og hvad det rigtige er at sige og gøre. Måske har du lagt mærke til, at din ven pjækker meget, har ændret sig eller er begyndt at lyve. Der kan være flere tegn på, at din ven har brug for hjælp, så det vigtigste er, at du bliver ved med at være nysgerrig og opmærksom.

 

Din rolle som ven

Det kan være svært at have en ven, der er i – eller er ved at udvikle – et misbrug. Det stiller dig i en ny situation, hvor du kan komme til at føle dig splittet. Derfor er det vigtigt, at du selv sørger for at tale med nogen om dine følelser og oplevelser med det. Selvom det er mega sejt og vigtigt, at du har lyst til at hjælpe din ven, er det også vigtigt, at du ikke ignorerer dine egne behov og grænser.

Læs mere

Du kan prøve at tænke over følgende:

 • Hvis det var dig, der var fanget i en situation, hvor stofferne fylder for meget, hvad kunne du så godt tænke dig en god ven gjorde?
 • Hvilke grænser har du brug for at sætte over for din ven for at passe på dig selv?
 • Hvor/hvem kan du få hjælp hos og dele din bekymring med? (dine forældre, din vens forældre, en anden voksen du har tillid til, andre venner?)
 • Hvad kan jeg gøre?

  Lige meget hvilken situation din ven er i, så vid: din vigtigste opgave er at være en VEN – det er ikke dit ansvar, hvad din ven vælger at gøre. MEN du kan være den person, som gør en forskel ved at spørge ind, skubbe i den rigtige retning og være der.

  Hvis du ikke helt ved, hvordan du selv har det med situationen, er dét det første du må finde ud af. Så bliver det nemmere at tale med din ven om det.
  Hvis du har et specifikt spørgsmål, så kan du skrive anonymt til os. Du kan også starte med at se på, hvilke behandlingsmuligheder der er, så du kan give din ven nogle forslag. Husk også på, at det i sidste ende er forældrene, der har et ansvar, hvis din ven er under 18.

  Fakta om rusmidler

  Alle rusmidler påvirker vores hjerne. Vores hjerne er et ”styresystem”, og derfor kommer rusmidlernes påvirkning til udtryk både fysisk og psykisk. De har en indvirkning på vores følelser og humør, og på den måde vores krop reagerer. Det kan se forskelligt ud, fordi vi som mennesker er forskellige - og fordi stofferne på markedet også er meget forskellige. Det er derfor vigtigt, at du ved, at der aldrig er en garanti for, hvilken rus man ender med at få.

  Fordi rusmidler går ind og påvirker vores hjerne, er det uundgåeligt, at de også ændrer vores tankemønstre og adfærd. De forskellige stoffer kan give alvorlige skader og have store konsekvenser – som bl.a. forgiftning, psykoser og afhængighed.

  Og fordi der ikke findes to mennesker, som er helt ens, er det fuldstændig umuligt at sige noget om, hvem der bliver ramt af afhængighed første gang, eller hvem der ender med at få en psykisk sygdom. Vær også opmærksom på, at hvis du blander alkohol og stoffer – eller forskellige stoffer – er det endnu sværere at vide, hvordan din krop reagerer.

  Læs om de forskellige rusmidler her:

  Alkohol
  Hash / Cannabis
  Kokain
  Ecstasy / MDMA
  Amfetamin / Speed

  Andre stoffer:

  Lattergas
  NBOMe
  Snus

  Du kan få mere information om de forskellige rusmidler på Sundhedsstyrelsens hjemmme side altomstoffer.dk

  Hør historier fra den virkelige verden