fbpx

DrugRebels' vision er at gøre flere i stand til at vælge stofferne fra. Vi giver information i øjenhøjde og indblik i de konsekvenser alkohol og stoffer kan føre med sig. Indtil nu har vi været ude hos mere end 150.000 elever.

BOOK ROADSHOW

Hvad er et Roadshow?

Et DrugRebels Roadshow er et præventivt og interaktivt foredrag. Roadshowet giver eleverne relevant information om alkohol, hash og andre stoffer via fakta og personlige historier.

Eleverne møder et engageret og ungt team, som har forskellige erfaringer og roller:

Vores konferencier motiverer og inspirerer alle til at træffe et bevidst valg. Vi taler om hvad det vil sige at være en god ven/veninde, og hvad man kan gøre for sine venner. Lægen underviser og giver relevant information om rusmidler og deres virkning.
En ex-misbruger fortæller sin historie om et liv på kanten, og om de konsekvenser det har haft og stadig har.

De unge kan stille spørgsmål under hele showet og efterfølgende. Vi sørger også for, at de ved, hvor de kan henvende sig for at få hjælp, hvis de får behov for det.

Hvem henvender vi os til?

DrugRebels besøger folkeskoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser i hele landet. Foredraget afholdes i skoletiden og tilpasses målgruppen.

Folkeskoler

1,5 timer

Ungdomsuddannelser

1,5 timer

Forældreshow

2 timer

DrugRebels Roadshow

Book Roadshow

Ønsker du at booke et Roadshow eller har du spørgsmål, skal du kontakte vores bookingansvarlig Helle.

Book roadshow

  • Sct. Knuds Gymnasie: ”Eleverne sad med øjnene klistrede på de tre foredragsholdere…”

    “På Sct. Knuds Gymnasium holdt DrugRebels et fængslende og informativt foredrag om stoffer set fra forskellige perspektiver og satte bl.a. begrebet ”den gode ven” til debat, ligesom lægen fortalte om stoffer fra sit perspektiv og den tidligere stofmisbruger, der fortalte om sit misbrug og vejen ud af det. Eleverne sad med øjnene klistret på de tre foredragsholdere, der alle formåede at skabe en intens og nærværende atmosfære, så man i store dele af foredraget ville kunne høre en knappenål falde til jorden. Eleverne tilkendegav undervejs og efterfølgende, at de fik ny og brugbar viden, og at foredraget berørte dem, fordi det handler om deres hverdag og deres liv. Jeg kan kraftigt anbefale at engagere DrugRebels til en fællestime”.

Heino Aggedam, vicerektor – Sct. Knuds Gymnasium (2018)

  • Skals efterskole: ”…der var meget stof til eftertanke for alle tilhørere” 

“Alle oplægsholdere gjorde det fantastisk. De slog benene væk under os alle sammen med et hæsblæsende foredrag om, hvordan stoffer ødelægger unges drømme. Tre unges personlige fortællinger om mødet med stofmisbrug og en ung læges møde med alkohol- og misbrugsofre gjorde os klogere, og der var meget stof til eftertanke for alle tilhørere”

Lars Mouritzen, souschef – Skals Efterskole (2018)

  • Niels Brock: ”DrugRebels gav vores elever relevant viden om de forskellige stoffers fysiske og psykiske virkninger…”

”Vi ved, at unge mennesker støder på mange fristelser i nattelivet, og som uddannelsesinstitution ser vi det som vores pligt at være med til at oplyse om konsekvenserne stoffer. DrugRebels gav vores elever relevant viden om de forskellige stoffers fysiske og psykiske virkninger, og de forskellige oplægsholdere – konferencieren, lægen, vennen og eks-misbrugeren – satte et meget personligt, vedkommende og bevægende præg på oplægget, som efterfølgende har bidraget til gode samtaler om et svært men vigtigt emne”

Direktør Anya Eskildsen, Niels Brock

  • Hals Skole: ”Det bedste ved foredraget var helt klart det flow, der var i indlæggene.”

“Det fungerede godt, at forældrene aftenen før hørte næsten det samme foredrag som eleverne. Det betød, at forældrene kunne give kort feedback på, hvad de mente, der skulle lægges vægt på ift. elevforedraget. Det bedste ved foredraget var helt klart det flow, der var i indlæggene. Det var en god kombination af humor og alvor. Det lægefaglige oplæg var der stor respekt om, og lægen formåede at informere på et niveau, hvor alle elever kunne være med. De “farverige” indlæg faldt meget i elevernes smag, og den gode variation af oplægsholderne betød, at eleverne (og forældrene) kunne holde koncentrationen under hele seancen”

Per Bødker Andersen, skoleleder – Hals Skole (2018)

 Birkerød Gymnasium: ”It’s safe to say that the team behind DrugRebels knows what they are doing…”

“It’s not often that the restlessness of youth is occupied throughout an entire hour and a half, but the people from DrugRebels managed to do just that. All three speakers spoke in soft calm voices, in eye level of the students and never once raised a cautionary finger. Instead they chose to let facts and stories speak for themselves. And it clearly worked. The students remained quiet and thoughtful throughout the show, and especially the emotional stories made an impact. It’s safe to say that the team behind DrugRebels knows what they are doing…”

Birkerød Gymnasium (2018)

  • Ålholm Skole: ”….indholdet var fint tilpasset deres alder og målgruppe.”

”Vi var meget glade for at have DrugRebels på besøg. Formen med de personlige fortællinger krydret med viden om kroppens reaktioner på stoffer var rigtig god. Fordi der var var mange forskellige historier og personer, virkede oplægget på ingen måde langt, tværtimod så var eleverne suget ind i fortællingerne fra start til slut. Både elever og lærere var også efterfølgende optagede af de tanker, som fortællingerne satte i gang.
Det var personer med meget store kommunikative evner og et stort nærvær, som I havde sendt ud – og den slags fanger altid publikum. Det var alt i alt både et meget informativt, tankevækkende og underholdende oplæg. Eleverne var meget begejstrede for det, og indholdet var fint tilpasset deres alder og målgruppe. Vi kan stærkt anbefale det til andre”.

Tine Pinholt, lærer i udskolingen – Ålholm Skole (2017)

  • KNORD: ”…det er sådan noget, der skal til for at give de unge et mere bevidst og kritisk forhold til rusmidler.”

”Vi oplevede, at den ligefremme tilgang – uden moraliseren – var givende: Lægens nøgterne forklaringer på stoffers og rusmidlers (skadelige) virkninger og de konkrete beretninger fra tidligere stofmisbrugere. Det hele blev formidlet i øjenhøjde til vores elever på en interessant og levende måde af et entusiastisk og ungt team med en høj identifikationsfaktor.
Eleverne var fokuserede under hele showet, og det var ret tydeligt, at DrugRebels nåede ind til dem. Jeg tror, at det er sådan noget, der skal til for at give de unge et mere bevidst og kritisk forhold til rusmidler.”

Jan Hasselbalch, uddannelsesleder på Handelsgymnasiet Knord, Lyngby (2016)

  • Århus Statsgymnasium: ”vores elever tog godt imod foredraget og fik noget med hjem at tænke over og snakke med andre om.”

“Vi havde i december 2016 besøg af DrugRebels til en fællestime for vores 1.g- og 2.g elever. DrugRebels var både i planlægningen op til og i selve afviklingen professionelle og opmærksomme på, hvordan vores elever kunne få mest muligt ud af deres foredrag. Selve foredraget var godt og præcist struktureret og præsenterede de komplekse problemstillinger i forholdet mellem unge og misbrug på en vedkommende, nuanceret og professionel måde. Det var tydeligt, at vores elever tog godt imod foredraget og fik noget med hjem at tænke over og snakke med andre om”

Lars Nordam, vicerektor på Århus Statsgymnasium

Hvad siger de unge om Roadshowet?

Ønsker du mere information?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores Roadshow. Vi hjælper dig også gerne videre, hvis du ønsker anbefalinger i forbindelse med tilbud og behandling.

Kontakt os